De mensen die een hond hebben, weten precies wat we bedoelen als we vertellen hoe leuk het is om met een hond te spelen. Niet alleen zorgt die kwispelende staart er meteen voor dat we ons een stuk beter voelen, maar ook is dit voor je hond een enorm genot. In het geval van katten is het niet altijd helemaal zeker in hoeverre deze het spelen waarderen. Toch is het mogelijk om te spelen met je kat. Hoe? Dat lees je in dit blog!

Opgepast!

Wanneer jij in het bezit bent van een kitten, weet je waarschijnlijk als geen ander dat deze prachtige beestjes dol zijn op spelen. Door een balletje weg te gooien of een veertje bij hun buikje te strelen, worden ze hoe dan ook een stuk drukker en vrolijker. Bij de katten die wat ouder zijn, is het echter vaak maar de vraag in hoeverre deze zin hebben om te spelen.

Door de bijna standaard gezichtsuitdrukking van een kat is het lastig te zien of deze het spelen nou echt leuk vindt. Die kwispelende staart en die blije tong uit de bek van een hond zie je bij katten niet meteen terug. Doordat je niet goed kunt inschatten in hoeverre jouw kat zin heeft om te spelen, is het handig om voldoende afstand te houden. Als jouw kat ineens een stuk minder zin heeft om te spelen, laat deze dat hoe dan ook weten. Spaar daarom je vingers en blijf op gepaste afstand tijdens het spelen met jouw kat. Probeer in plaats hiervan eens iets als een kattenkrabpaal. Jouw kat kan op deze manier zelf bepalen of hij of zij zin heeft om te spelen!

Pick the right time

Waar het af en toe nog wel eens fout gaat op het gebied van spelen met een kat, is het uitzoeken van een geschikt moment. Dit moment wordt vaker uitgekozen door het baasje van de kat dan door de kat zelf. Als jij dan besluit te gaan spelen met jouw kat op een moment waarop hij of zij hier totaal geen zin in heeft, is de kans groot dat je handen, armen of gezicht een flinke snee oplopen. Zorg er daarom altijd voor dat je jouw kat naar jou toe laat komen om te spelen!

Categorie├źn: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *