In de herfst- en wintermaanden verbouwen? Dat kan zeker! Toch zal je misschien eerder binnen aan de slag gaan dan dat je in de tuin bezig gaat. Zo kun je zelf wanddecoratie maken met behulp van plaatmateriaal. Of wat dacht je van die ene tafel die je altijd al eens wilde maken? Ook het afwerken van wanden en plafonds is een mooi klusje voor het najaar. Wil je weten welke materialen zich lenen voor het klussen in de koudere maanden? Lees dan snel verder!

Multiplex

Een van de plaatsoorten waarmee je aan de slag kunt gaan in het najaar, is multiplex. Dit plaatmateriaal is geschikt voor het afwerken van wanden en plafonds, maar ook kun je er meubels mee maken. Je koopt multiplex platen bij Sleiderink Bouwmaterialen!

OSB

Ook OSB is een prima product om in de wintermaanden mee bezig te gaan. Voor het plaatsen van een scheidingswand bijvoorbeeld. Of maak er een stapelbed of een ander meubel van!

Underlayment

Nog zo’n multitoepasbare plaat: underlayment. Dit plaatmateriaal gebruik je binnen voor het leggen van een ondervloer, maar ook deze plaat kun je inzetten voor het maken van meubels. Een televisiemeubel bijvoorbeeld.

Betonplex

Betonplex is in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar. De zwart berken variant leent zich goed voor decoratieve toepassingen. Wist je dat dit plaatmateriaal ook vaak gebruikt wordt voor het maken van speeltoestellen? Let er bij buitentoepassing wel even op dat je de randen van de platen afwerkt met een randsealer, om het indringen van vocht te voorkomen.

MDF

Ook MDF is in vele varianten te verkrijgen. De meeste soorten MDF lenen zich voor het maken van meubels, het afwerken van wanden en om te dienen als lijstwerk. Er is zelfs een vochtwerende variant op de markt die toegepast kan worden in vochtige ruimtes, zoals de keuken en de badkamer.

Spaanplaat

Tot slot is er nog spaanplaat. Van spaanplaat worden onder andere speciale meubelpanelen gemaakt. Naast deze panelen zijn ook de 2-zijdig geplastificeerde spaanplaten geschikt voor het maken van meubels.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *