Misschien heb je er wel eens over nagedacht om kunstplanten voor buiten te kopen, maar vraag je je af wat het je nou oplevert. Dat is heel logisch natuurlijk, kunstplanten zijn nog relatief nieuw. Daarom leggen we je in deze blog graag uit wat de voordelen van een kunstplant zijn! 

 1. Geen onderhoud
  Waarschijnlijk wel het grootste voordeel en de voornaamste reden dat mensen kiezen voor kunstplanten voor buiten: je hoeft ze niet of nauwelijks te onderhouden. Ze hoeven namelijk geen water en snoeien is ook niet nodig. Bovendien hoef je ze niet in de wintermaanden naar binnen te halen, laat staan dat je ze opnieuw moet poten of zaaien. 
 1. Geen last van de weersomstandigheden
  De kunstplanten die tegenwoordig gemaakt worden zijn bestand tegen vele weersomstandigheden. Eigenlijk kan alleen harde wind of harde hagel deze planten aantasten. Zon, regen, sneeuw en kou zijn allemaal geen probleem meer met kunstplanten in je tuin. De kunstplanten van tegenwoordig zijn zelfs bestand tegen uv-straling, dat zal dus geen effect hebben op de kleur en stevigheid van je kunstplanten.
 1. Ze groeien niet
  Als je een kunstplant koopt weet je zeker hoe groot/hoog de plant is, hij groeit immers niet. Zo kun je makkelijker een inschatting maken van de ruimte die je overhoudt in de tuin en hoef je de plant ook niet te verpotten. En zoals al gezegd, je hoeft ook niet te snoeien en hebt geen last van vallende blaadjes en takken. 
 1. Ze zijn nauwelijks van echt te onderscheiden
  Je wil natuurlijk iets dat er zo natuurgetrouw mogelijk uitziet, en dat is het geval met de kunstplanten zoals die nu verkocht worden. Je zult echt goed en van dichtbij moeten kijken om erachter te komen dat het om een kunstplant gaat. 
 1. Je bestelt ze eenvoudig online
  Net als je bijna alles online kunt bestellen geldt dat ook voor kunstplanten voor buiten. Bij webshops zoals die van LeopoldFlora kun je ze snel en simpel bestellen. Je kunt daar filteren op hoogte en soort en je krijgt vervolgens alleen de kunstplanten te zien die aan jouw eisen voldoen. Bovendien kunnen de experts van LeopoldFlora je helpen met al je vragen over kunstplanten én kunstbomen. Het wordt je dus wel erg makkelijk gemaakt om je eigen groene kunstoase samen te stellen in je achtertuin. 
Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *